OPEN CALL

OpenCallLiggandeHemsida.jpg

Har du sökt till någon konsthögskola? Kom du inte in?

Vi på FRIGalleri vet att ett nej från högskolan inte betyder dålig konst. Så låt oss ställa ut det! Vi vill till hösten arrangera en grupputställning som synliggör det engagemang som läggs ner i ansökningarna. För att inspireras och imponeras av varandra. Vi vet att djungeln som är ansökningsprocessen är ett mystiskt fenomen där ingen verkar kunna svara på varför just din konst inte passade in. Vi vill välkomna en öppenhet i processen, och bjuda in till samtal om konst, urval och vad som är konstnärlig kvalité.

VågorBlå.png

OM OSS

Frigalleri är ett ideellt styrt konstgalleri i Umeå som vill ge plats åt lokala konstnärer, från Umeå med omnejd, utan högre konstutbildning.

 

Galleriet annonserar och kuraterar utställningar tillsammans med konstnärerna. Vi huserar på Kulturhuset Klossen i stadsdelen Ålidhem och finns tack vare Studiefrämjandet.

Denna utställning är till för dig från Umeå med omnejd som sökt till en eller flera konsthögskolor men som ännu inte kommit in.

Längre ner på den här sidan ber vi dig skicka in material från din inskickade ansökan till en skola: bilder på de utvalda verk du vill ställa ut hos oss samt ditt tidigare skrivna artist statement/motivering. I formuläret får du även fylla i bostadsort och annan information vi behöver för att godkänna din anmälan.

 

Efter din inskickade anmälan länkas du till en Dropbox-mapp för att skicka in dina filer! Vi ser helst att du lägger in en .PDF eller en mapp som är döpt till ditt namn och som innehåller:

  • Artist statement / Motivering

  • Bilder på de verk du söker med 

 

Vi tar emot filer i .PNG, .JPG, .PDF. Har du konstverk i annat format ex. en film eller ljudfil? Ange det i meddelanderutan i formuläret nedan.​

 

Det är bara FRIGalleri som kan ta del av det du lägger upp, inga andra ansökanden.

Har du inte möjlighet att lägga in filer på dropbox direkt vid anmälan finns länken här:

Dropbox - https://www.dropbox.com/request/6lc7QRVJVUXueeop4rzq

Anmälan är endast godkänd när formuläret är inskickat och dina filer finns på Dropbox!

Deadline 30 oktober 2022

Frigalleri har inte möjlighet att ta ansvar för verk som färdas långt. Det är konstnärens eget ansvar att se till att verk transporteras tryggt och säkert till och från utställningslokalen.

Läs mer utställningens villkor Här.

OBS!

ANMÄLAN TILL UTSTÄLLNING

GDPR

De personuppgifter FRIGalleri samlar in genom formuläret, t ex namn, e-mejladress och bostadsort, har endast i syfte att möjliggöra kommunikation mellan galleriet och konstnärerna och för att organisera utställningen. När utställningen är över kommer FRIGalleri att radera alla uppgifter och inskickade bilder i Dropbox, om det önskas tidigare så hör av er till galleriet på fri.galleri.umea@gmail.com

FRIGalleri använder sig av olika internettjänster som i sin tur har egna villkor, dessa är Wix, Dropbox och Gmail.

Sidan senast uppdaterad 2022-05-01