top of page
LångNY.png
VågorBlå.png

Heidi Brodin

VILA

30/9 - 24/10 2021

Jag är född och uppvuxen i Umeå. På gymnasiet gick jag bild-och formprogrammet och nu pluggar jag på Umeå Konstskola. Min utställning började som ett projekt där jag ville testa sitta utomhus och måla akvarell. Tidigare när jag målat landskap och olika miljöer har jag fotat av dem och sedan målat, men nu ville jag i litet format fånga upplevelsen av platsen medan jag fortfarande var där.

Under 2019 och 2020 cyklade jag runt i Umeå med min akvarellåda. I våras besökte jag Dalarna och där förenklade jag processen ännu mer och tog bara med mig skissblock och en blyertspenna. Motiven är för mig bara vardagsintryck. Att ta en paus ifrån verklighetens stress och brådska till att hinna allt. När man skapar något på plats tvingas man vara i stunden i alla fall 20 minuter innan man kan återgå till morgondagens lyckosökande.

- Heidi Brodin

Till toppen

Heidi Brodin
LångNY.png
VågorRost.png

Mellan hemmets fyra väggar

4/11 - 9/12 2021

I efterdyningarna av pandemin presenterade vi på Frigalleri vår stora grupputställning! I ett knytkalas av uttryck fick 20 konstnärer dela med sig av sina kreativa arbeten under den sociala distanseringen. Visst ser vi ljuset framför oss och visst blir allt bra igen, och såklart ville vi såklart slå upp alla dörrar och fönster och se vad som försiggått mellan hemmets fyra trygga väggar. Vi är glada över möjligheten att utföra en så stor och betydelsefull utställning där galleriets väggar expanderat ut och runt i Kulturhuset Klossens lokaler.

Nu när vi alla ska ut i livet igen, ta första steget och testa vingarna vill vi se tillbaka på tiden i hemmet och hur det påverkat allt som kreativt är. Vi undrar över vardagsfantasier, längtan efter en annan plats, en annan tid, att befinna sig i nuet och att finna tryggheten.

VågorBlå.png

Konstnärerna som ställde ut har olika bakgrund och erfarenhet i konsten där vissa har ställt ut flera gånger medan andra gör det för första gången. Gemensamt är att alla är från Norrland, och de flesta från Umeå. Utställningen innehöll både måleri av blandade tekniker och skulpturer. Den tog plats på Klossen på Ålidhem, som vanligt i vårt galleri, men konsten fick även sprida sig utanför galleriets väggar.

Broschyr

Till toppen

Mellan hemmets fyra väggar
LångNY.png
VågorBrun.png

Jean-Louis Proust

En förvirrad uggla

13/12 2021 - 13/1 2022

En förvirrad uggla, Jean-Louis Proust, utställning visade upp kläder som skapats i tid och otid.

På vernissagen var det även spelning i blackboxen bredvid galleriet av konstnären själv.

Till toppen

Jean-Louis Proust
bottom of page