top of page

Johanna Lindström
Helt naturligt

20/04 - 19/05 2023
FacebookJohannaLindström.jpg

OM KONSTNÄREN

Vad är natur? För mig är svaret inte det viktiga, utan frågeställningen.

Utifrån den frågan jobbar jag konceptuellt och tematiskt med hållbarhet och miljö, och framförallt människans påverkan och relation till den. Det sker främst genom skulptur, installation och land art som förändrar platser. Jag arbetar utforskande med olika tekniker och material, gärna naturmaterial eller återbrukade material då mitt estetiska uttryck handlar om samspelet mellan koncept och material. Träd och skog är ofta återkommande i mitt arbete. Relationen mellan material, och interaktionen mellan verket och betraktaren är viktiga i mitt arbete. Materialen lämnas råa och fokus ligger på hur materialen sätts samman och placeras i rummet.

 

- Johanna Lindström

OM UTSTÄLLNINGEN

Helt Naturligt är en utställning där Johanna Lindströms tankar om natur och klimat gestaltas i konstform. Genom olika konstmedium får vi se natur ur olika perspektiv för att försöka förstå den komplexa relation vi människor har till den, och reflektera kring olika sätt vi behandlar den på.

 

Vi använder den som en resurs genom skogsproduktion, energiutvinning och i tillverkningsindustrier. 

Vi lämnar spår efter oss i form av skräp i skogen på våra promenader.

Vi fotar av och förevigar de stunder då naturen ser frodig, harmonisk och bildskön ut, och blir eventuellt upprörda när den naturen sen blir del av våra växande städer.

bottom of page