top of page
OPENCallAffisch.jpg

Vi vill visa upp din konst!

Just nu söker vi fyra nya utställare inför årets vårutställningar. Är du en konstnär utan högre utbildning? Då vill vi ställa ut dig! 

Skicka in formuläret här nedan där du beskriver din konst, idén för utställningen och andra tankar. Vi vill gärna att du skickar med bilder på verk eller tydliga skisser inför utställningen. Deadline är 15 januari 2024! I mars är det vernissage för detta open calls första utställning och sedan fortsätter vi terminen ut, fram till sommaren. 

Välkommen med din ansökan! 

Frigalleri är ett ideellt styrt konstgalleri i Umeå som vill ge plats åt lokala konstnärer, från Umeå med omnejd, utan högre konstutbildning.

Galleriet annonserar och kuraterar utställningar tillsammans med konstnärerna. Vi huserar på Kulturhuset Klossen i stadsdelen Ålidhem och finns tack vare Studiefrämjandet.

Längre ner på den här sidan ber vi dig skicka in bilder på de utvalda verk du vill ställa ut hos oss. I formuläret får du även fylla i ideér om utställningen, bostadsort och annan information vi behöver för att godkänna din anmälan.

 

Efter din inskickade anmälan länkas du till en Dropbox-mapp för att skicka in dina filer! Vi ser helst att du lägger in en .PDF eller en mapp som är döpt till ditt namn och som innehåller bilder på de verk du söker med samt titlar på dessa. 

 

Vi tar emot filer i .PNG, .JPG, .PDF. Har du konstverk i annat format ex. en film eller ljudfil? Ange det i meddelanderutan i formuläret nedan.​

 

Det är bara FRIGalleri som kan ta del av det du lägger upp, inga andra ansökanden.

Har du inte möjlighet att lägga in filer på dropbox direkt vid anmälan finns länken här:

Dropbox - https://www.dropbox.com/request/aNJkUmtOZyRa1uE2iNUr

Frigalleri har inte möjlighet att ta ansvar för verk som färdas långt. Det är konstnärens eget ansvar att se till att verk transporteras tryggt och säkert till och från utställningslokalen.

Läs mer utställningens villkor Här.

Hur ser lokalen ut? Kika här!

GDPR

De personuppgifter FRIGalleri samlar in genom formuläret, t ex namn, e-mejladress och bostadsort, har endast i syfte att möjliggöra kommunikation mellan galleriet och konstnärerna och för att organisera utställningen. När utställningen är över kommer FRIGalleri att radera alla uppgifter och inskickade bilder i Dropbox, om det önskas tidigare så hör av er till galleriet på fri.galleri.umea@gmail.com

FRIGalleri använder sig av olika internettjänster som i sin tur har egna villkor, dessa är Wix, Dropbox och Gmail.

Sidan senast uppdaterad 2023-11-28

clean-white-brick-wall-textures-plain.jpg

Ansökan Utställning

Vilket/vilka konstmedium vill du ställa ut?
bottom of page